LEPINA.BLOG
LEPINA.BLOG
Mljac!!..hm..još samo ćevapi i luk!!

utorak, 30.01.2007.

Čamac

Danas sam obavio tu pretragu ,međutim nalaze ću dobiti tek u četvrtak,jer nisam donio još jednu uputnicu za CT zdjelice. Kad sam čekao do sad mogu i do četvrtka.Iako me jako zanimalo kakvi su nalazi nisam htio pitati doktoricu,radije ću čekati nalaze u slici i pisanom obliku,jer mi je doktorica izgledala mlada i veoma zauzeta,stalno je bila na mobilnom telefonu.Čekajući pretragu i pijuckajući mix-kontrast sjetio sam se jedne slikovite pričice o tome koliko šansi pruža Bog i na koji način.Priču sam čuo od jednog starog muslimana Bošnjaka.

U nekom mjestu živio jedan veoma bogobojazan čovjek sa čvrstom vjerom koju je provodio u svim zadanim oblicima.Klanjao je sve dnevne molitve (namaze).Pomagao sirotinji i udovicama.Išao nekoliko puta na hadž(hodočašće u Meku)Držao do čistoće vjere i poštovao druge vjere i običaje.
Nakon nekog vremena počelo je neko nevrijeme i neprestane kiše.Zbog danonoćnih kiša voda je počela nadolaziti i polako potapati mjesto.Narod je počeo bježati na sigurnija područja,pa su zvali hadžiju da ide s njima .Hadžija je odgovorio da se on ne boji za svoj život da će njega Alah spasiti jer je on cijeli život živio pošteno po svim pravilima vjere.Voda je došla do pod prozore i Suljo dođe sa čamcom po hadžiju,međutim hadžija odgovori da on neće nokuda jer će njega Alah spasiti jer je on cijeli život Alahu i narodu bio dobar.Voda potopila prvi kat, eto Sulje sa čamcom po hadžiju.Hadžija progovara s tavana da on neće ići jer će njega Alah spasiti zbog njegove vjere.Kiša je potopila sve samo krovovi vire iz vode,hadžija na krovu čeka i prebire brojanicu.Dolazi Suljo sa čamcom i zove hadžiju da ide sa njim jer je zadnji trenutak da on poslije neće moći doći po njega .Hadžija mokar promrzao jedva progovara da neće jer će njega dragi Alah spasiti zbog toga jer je i za druge išao na hadž.Kiša nije prestajala, i potopi sve pa i hadžiju,koji kad dođe pred lice svevišnjega bojažljivo progovori:Alahu dragi cijeli život sam živio po Tvojim načelima ,postio, pomagao ,poštovao i Tebe i druge ali me opet nisi spasio! Alah mu odgovori:"Tri puta sam ti slao Sulju sa čamcem".

Kako će mo mi u svom životu prepoznati kad nam dolazi Suljo sa čamcem?

čamac

Da li da ovo pitanje postavimo na forumu kao temu ili samo sebi???
- 15:55 -
Komentiraj (6) - Isprintaj - &

ponedjeljak, 29.01.2007.

LJUŠTURE I SUŠTINE

Kad god sam popio gorku čašu, imala je talog meda.
Kad god sam svladao neku šumovitu prepreku, dospio sam u zelenu ravnicu.
Kad god sam izgubio prijatelja u nebeskoj izmaglici,
našao sam ga u osvitu jutra.
Koliko puta sam, opijen nektarom vlastite duše, sebe i svoga sugovornika smatrao janjetom i vukom,a kada bih došao k sebi vidio bih da smo obojica ljudi.
I ja i vi strasni smo poklonici ljuštura koje zovemo "ja" i površnosti zvanih "vi"-zato ne vidimo tajne duha u svome "ja",niti tajne duha u "vi"
Što možemo učiniti kada smo,zbog vlastite uobraženosti, nemarni prema istini u nama?
Kažem vam, a možda su riječi moje veo koji prekriva lice istine u meni, kažem i vama i sebi:
Ono što vidimo očima samo je oblak koji zaklanja ono što treba da vidimo dušama; ono što čujemo ušima samo je buka koja zaglušuje ono što treba da usvojimo srcima.
Ako čujemo čovjeka kako pjeva, adrugoga kako plače,valja da se strpimo dok ne utvrdimo koji je od njih veseo.Ne,brate ,ne sudi o istini u čovjeku prema onome što on ispoljava ,niti uzimaj njegove riječi ili neko djelo kao simbol njegove nutrine.Jer,ima mnogo onih koje omalovažavaš zbog njihovog teškog jezika i oskudnog govora ,iako su prepuni umnosti i osjećaja.Takođe je mnogo onih koje nipodaštavaš zbog ružna izgleda i nedolična života ,a oni su jedan od nebeskih darova ,jer u ljudima ima božanskog daha.
Ne,život se ne sastoji od svojih pojavnosti,već od onoga što se ne vidi;sav vidljivi svijet nije sadržan u svojim ljušturama, već suštinama;o ljudima ne treba suditi po licima već po srcima.
Zato me ne smatraj neznalicom prije nego dokučiš moje tajno biće, a ne smatraj me ni genijem prije nego oslobodiš moje biće onoga što sam od drugih preuzeo.



Moji prijatelji koji budu čitalo ovo reči će: "Počeo se baviti poezijom jer je puko zbog bolesti, i tragova rata." Ovo sam prepisao crtice iz jedne pjesme gornjega naslova od libanonskog pjesnika:
Rođen 1883.godine umro 1931.godine.
On je jedan od največih islamsko-krščanskih pisaca i više od pola stoljeća uživa nepodjeljenu slavu jednog od najčitanijih pjesnika našega doba. Zove se Halil Džubran.


Libanonski cedar

Sutra idem na kompjuteriziranu tomografiju (CT) abdomena. Ta pretraga mi je veoma bitna jer će zaključiti sliku o mome zdravstvenome stanju. U tom iščekivanju dolazi do izražaja ovo moje životno-poetsko-filozofsko raspoloženje. Našao sam ga u ovoj pijesmi Halila Džubrana.
- 14:54 -
Komentiraj (2) - Isprintaj - &

nedjelja, 28.01.2007.

-PITAGORA u 6. st. pr. Krista misli da post povećava umne sposobnosti
-HIPOKRAT u 5. st. pr. Krista (utemeljio medicinsku školu) tvrdi: "Čovjek nosi liječnika u sebi, treba mu samo pomoći u radu. Ako tijelo nije očišćeno onda hrana - hrani bolest - sve što je suvišno protivno je prirodi."
-AVICENA, arapski filozof i liječnik preporučivao je gladovanje kao najjeftinije liječenje uz kretanje, kupke, masažu i pojačanu tjelesnu aktivnost.
LAV TOLSTOJ je rekao:"Ne uzeti hranu i piće više je od zadovoljstva - to je radost duše."
BIBLIJSKO gladovanje je kada se čovjek uzdržava od hrane, iako hranu smatra Božjim darom,onda je to lišavanje religiozni gest,želja da se čovjek vjere učvrsti u nekom stavu poniznosti ,da bi prihvatio Božje djelovanje u sebi, i stavio se u Božju prisutnost.Ova duboka nakana otkriva smisao onih razdoblja od četrdeset dana što su ih Mojsije i Ilija proveli bez hrane.Isusovih pak četrdeset dana ima uzor u ovim primjerima, ali pobuda im nije u tome da Isusa otvore Duhu Božjem jer On je Njime ispunjen. To je više Mesijansko poslanje, prepuštanje volji Očevoj.
Kroz povijest medicine gladovanje se često smatralo najpouzdanijim sredstvom za podmlađivanje i regeneraciju. Korisnost izbacivanja štetnih tvari iz organizma nitko ni danas ne osporava, međutim dolaskom moderne medicine i kemijskih lijekova, ta je metoda potisnuta i u stručnim krugovima izaziva kontroverze. Terapiju gladovanjem 30. -tih godina prošlog stoljeća afirmirao je dr. Otto Buchinger i pod imenom totalna terapija provodi se mnogim alternativnim klinikama. Usavršio ju je i prilagodio novim uvjetima života dr. Rudolf Breus.
Tijekom gladovanja tijelo se oslobađa nakupina štetnih tvari ( ponajprije velikih količina masti ), a kasnije i svih stranih tijela. Konzumiranje odgovarajuće količine tekućine i biljnih čajeva ima izravan utjecaj na metabolizam i eliminaciju štetnih produkata.
Mješavinu sokova od povrća osigurava organizmu enzime bez kojih on ne može normalno funkcionirati. Totalno gladovanje predviđa gubitak težine u prvih 10 dana gladovanja u prosjeku 1.14 kg po danu, a krajem prvog mjeseca 0.36 - 0.47 kg po danu. Kod mene je taj prosjek bio nešto veći zbog manjeg unosa mješavine sokova od povrća. Potrebno je unositi 0.2 litre, a ja sam unosio 0.1 litre pa sam izgubio puno više kila. Ova kratka poveznica kroz povijest je samo mali sažetak povijesti medicine o terapijskom liječenju gladovanjem. Taj sažetak bi mogao biti puno veći. Okosnica konstrukcije gladovanja kroz povijest: dragovoljno uzdržavanje od unošenja hrane, tjelesne aktivnosti, kupke, masaže. Ja sosobno povezujem totalnu terapiju sa onim biblijskim, svetopisamskim. Uzdržavanjem od hrane osolbađamo snage samoizlječenja koje je Stvoritelj usadio u nama. Tu se vidi njegova prisutnost bez koje ovo liječenje nema puno izgleda na uspjeh.
=)
- 20:39 -
Komentiraj (2) - Isprintaj - &

četvrtak, 25.01.2007.

Image and video hosting by TinyPic
Moj izgled prije terapije!
Image and video hosting by TinyPic
Pri kraju terapije?
Image and video hosting by TinyPic
Dvadesetak dana nakon terapije.

Danas sam se vidio s jednim dragim prijateljem koji ima višegodišnje probleme sa zdravljem. Stradao je na građevini i ostao teži tjelesni invalid da bi mu nakon toga u toplicama antireumatskom terapijom uništili slezenu. Zadnjih godina ima problema sa prostatom. Bio je na zračenjima i hormonskoj terapiji. Sve mu to nije puno pomoglo, pa se odlučio na totalnu terapiju raka i leukemije. Danas je već treći dan u terapiji. Najveći mu je problem strah kojeg se dobrim dijelom oslobodio, sastoji se u tome da nezna kako će mu funkcionirati organizam bez desetak tableta dnevno. Više o njegovom zdravlju kada pregledamo medicinsku dokumentaciju i napravimo jedan sažetak. On mi je dao jednu molitvicu koju je naučio od svoga djeda. Nalazi se desno u boxu. Kolegica o kojoj sam pisao post danas ili sutra kreče s terapijom modificiranog liječenja po Breusu. Želim im puno snage, vjere u sebe i najviše dragog Boga i podršku obitelji.
- 21:19 -
Komentiraj (3) - Isprintaj - &

srijeda, 24.01.2007.

MODIFICIRANO LIJEČENJE RAKA PREMA BREUSU

U jednom časopisu napisao je gospodin dr.med.F.B., iz Berchtesgadena:


Posegnuo si za medicinom i izbjegao gladovanje kao da postoji bolji način izlječenja od toga!

Sveti Ambrozije,245 godina

"Nema drugog načina kojim bi mogli svladati rak osim ako kemijska industrija pronađe tako snažna sredstva koja će, slično kao i u terapiji tuberkuloze ,kemijski uništiti sve i stvoriti tijelo koje bi bilo još neotpornije nego što danas jest.To bi bio put čisto kemijsko-farmacijskog liječenja,koji doduše može svladati postojeće stanje, slično kao kod liječenja simptoma, ali takvo liječenje iza sebe ostavlja teške posljedice za budućnost,tako da će u budućnosti biti gotovo više boležljivih nego zdravih.Stoga treba pažljivo ispitati one pokušaje i sva ona nastojanja da se rak izliječi prirodnim putem.To je pokušao i Austrijski iscjelitelj,radije bih rekao "čovjek koji ima puno iskustva u liječenju prirodnim putem ojačavajući snage samoizlječenja".Riječ je o Rudolfu Breusu iz Bludenza u austrijskoj pokrajini Vorarlberg.Breus ima 87 godina kao i ja , i kako sam čuo,,vrlo je iskusan na području narodne medicine.Na temelju toga sigurno je i došao do novog načina liječenja gladovanjem.Gladovanje je,što je za mene neosporna činjenica, najvrijedniji način liječenja kojim se svladavaju neke bolesti.Moja iskustva sa stotinama vrsta liječenja gladovanjem uvijek su mi iznova dokazivala da nema ničega što prodire dublje i što više liječi od dragovoljnog uzdržavanja hrane. Nakon toga djeluju unutarnje snage samoizlječenja koje posjeduje svaki čovjek.Ljudi vrlo rijetko imaju povjerenja prema toj unutarnjoj snazi,a posebno rijetko to čine bolesnici koji je i ne vide i nisu u stanju uvidjeti ono što je u toj snazi najvrjednije ,ne vide ono što je Stvoritelj usadio u njihovo tijelo.Samo su rijetki prosvjetljeni ljudi spoznali tu snagu i pokušali približiti ljudima.Da bi to postigao čovjek mora biti duhovno zreo.Većina ljudi i ne shvati opominjujuće riječi ovih velikih ljudi.Onaj koji je primjetio kako te riječi djeluju kod bolesnika tijekom liječenja gladovanjem-taj mora priznati njihovo postojanje i dalje ga unapređivati.
=)
- 19:15 -
Komentiraj (2) - Isprintaj - &

utorak, 23.01.2007.

PREDGOVOR AUTORA KNJZI PO KOJOJ SAM SE LIJEČIO

Postoji zakon za čovjeka kojem je dana snaga izliječenja i on glasi:"Nitko nema pravo osporiti sposobnosti onome tko zna i može liječiti".To je dakle zakon koji vrijedi u cijelom svijetu.
Čovjek je tako složen i tako su velike razlike među ljudima da na svijetu ne postoji niti jedan liječnik koji bi mogao reći da je on taj koji posve poznaje čovjeka i koji može postaviti apsolutno sigurnu dijagnozu, pa prema njoj apsolutno sigurno liječenje.Tako prema mom mišljenju niti jedan liječnik nema pravo reći da samo on može pružiti pomoć.Ako bi liječnici svakome mogli pomoći (što bi bilo čudesno),onda vjerujem da nebi bili potrbni iscjelitelji.I sami liječnici idu iscjeliteljima ili homeopatima,ako duže boluju od neke teške neizlječive bolesti i ako im njihove kolege ,a ni klinike ne mogu pružiti pomoć.
Ako iscjelitelj liječi pacijente samo zbog novca,onda on doista i jeste nadriliječnik.Ako on liječi samo da pruži pomoć,onda je on samo pomagač u nevolji,,a ako je uz to i dobar pomagač,onda on zna i dobro promatrati i uvijek mora proučavati knjige.Naučiti se može onoliko koliko čovjek želi,ali nema onoga koji bi mogao pomoći svim ljudima na svijetu.
Jedan je mehaničar jednom u šali rekao da je njemu teže nego liječniku jer on godišnje ima oko 20 novih modela ,a liječnik još od vremena Adama i Eve samo dva modela!Ali ta su dva modela često tako složena zagonetka koju do danas nitko u potpunosti nije riješio,jer mi smo svi koliko god nas ima nesavršeni primjerci svoje vrste.Ali tko je savršen?-Tko je kao Bog?
Breusov avator
- 21:58 -
Komentiraj (0) - Isprintaj - &

ponedjeljak, 22.01.2007.

...idemo iz katakombi...

Zanimljivo je da sam na forumu našao neke koji su proveli Breusovu terapiju.Čujem preko raznih izvora da je ovdje ili ondje netko proveo ovu terapiju da se izliječio i da neki provode preventivno ,nakon cijelovitog liječenja terapiju čišćenja,skraćeni oblik od 21 dan ili 15 dana.S određenim liječenim osobama u ovoj terapiji sam uspostavio kontakte da objave svoje liječenje.Načelno su pristali samo da se još dogovorimo oko detalja.Treba pokazati u javnosti da se i najteže bolesti mogu liječiti metodama koje službena medicina ne priznaje.Ljudi se boje izići u javnost nakon tako velike stvari koju su učinili prvo za sebe pa za svoje najbliže a i za širu zajednicu.
Svojim javnim primjerom bi mogli pokazati onima koji su neodlučni i onima koji su se prepustili sudbini kako se vrijedi boriti do zadnjeg daha i ponovo se radovati životu bez straha.Zbog osjećaja da će biti ismijani od strane onih koji se lijepo i stručno izražavaju,poznaju medicinu,ne usuđuju se pokazati sa svojim liječenjem.Danas se osnivaju udruge liječenih od ove ili one bolesti a mi se ne usuđujemo ni reći da provodimo "neko" liječenje u strahu da nam doktor poslije neće dati uputnicu za kontrolu ili pregled jer smo radili bez znanja doktora koji ionako to liječenje nebi odobrio.Javite se na ovaj blog ili na forum.
...oko...
- 20:43 -
Komentiraj (3) - Isprintaj - &

subota, 20.01.2007.

Kad sam bio na kontroli kod kirurga i fizijatra sreo sam puno kolega i kolegica koji su čuli što se sve dešavalo u vezi mene,pa su se interesirali u kakvoj sam sad fazi,odnosno jesam li živ ili mrtav.Možda to previše emotivno primam ili si umišljam,neki podsmješljivo gledaju na sve to neki mi daju podršku neki s nevjericom klimaju s glavom.Pod komentarima "anonimus vulgaris "je sve to najbolje objasnio s pričom o ocu ,majci, sinu i magarcu".

Navečer me nazvala kolegica s posla i razgovarali smo o njenom paradoksu.Nadam se da se neće ljutiti što ovo objavljujem.Prije otprilike pola godine je pomagala jednom prijatelju da izvrši neke pretrage ,da ga protažira kao med. sesta s vezama da što prije izvrši kontrolu zdravlja,jer se čovjek nije osjećao dobro.Kod čovjeka su pronašli rak.Za tri mjeseca je umro.Vjerojatno mu je i ta spoznaja da ima rak ubrzala proces širenja bolesti.Međutim dok je pomagala prijatelju obavljala je neke pretrage,i u tom su joj otkrili neko žarište.Doktor joj je rekao da to nije ništa.Otišla je u drugu ustanovu s nekim liječnikom koji je bio u njenoj pratnji ,kolega tog liječnika je nakon pregleda isto rekao da to nije ništa ,ali radi kolege u pratnji je ordinirao još jednu pretragu nakon koje je kolegica završila na hitnoj operaciji ,kemoterapijama,zračenjima i dodatnim terapijama "radi svake sigurnosti".Paradoks je da je tražeći za drugog našla i kod sebe i to kao zdravstveni djelatnik ,"nije to ništa "mogla otoći preko glave.Da nije pomagala prijatelju vjerojatno bi vrlo kasno saznala što se s njom dešava.Mnoge stvari se slučajno saznaju.Tako sam i ja tjerao miša istjerao medvjeda.Otišao sam na zaraznu radi "nekih" infekcija i viroza a našao rak.Zahvaljujem prim. Mahovliću na pedantnosti i sigurnosti i osoblju njegovoga odjela na temeljitosti što je dovelo do očekivanih rezultata.Profesionalno su obavili svoj posao.Potpuno drugačije nego što je prošla moja kolegica u drugim bolje opremljenim kućama.
- 22:00 -
Komentiraj (0) - Isprintaj - &

petak, 19.01.2007.

Moj ritam prehrane ide uobičajeno.Pazim na količinu ikvalitetu.Već dugo ne unosim neke vrste mesa:svinjetina ,govedina,konzervirane mesne prerađevine,gazirani i konzervirani sokovi i sve što je konzervirano.Možete se upitati što se onda jede?Ne jedem sušeno meso,prženo meso i pržene krompiriće,sve ono što sam nekada volio.Puno toga ostaje za jesti i još se stignete udebljati tako brzo kako ne stignete smršaviti.Za 19 dana sam ponovo dobio 13kila tako da sada imam nešto malo manje od 81kilu.Osjećam se veoma snažnim i pokretnim.Svaki dan supruga i ja pređemo njamanje 5 do 7 kilometara i pretrčimo oko dva kilometra.Jučer sam napravio RTG pluća i srca i dajem ga u prilogu:

Image and video hosting by TinyPic

Napominjem da sam više od trideset godina žestoki pušač. Provodeći ovu terapiju prestao sam pušiti i ne sanjam cigarete kao u prijašnjm pokušajima da se ostavim pušenja. Možda bi moje ukučane trebalo pitati dali sam nervozan ili promjenjenog ponašanja, ali potrebe za cigaretom nemam. Osobno sam vidio RTG sliku, mislim da sam iznenađen i zadovoljan viđenim. Provođenjem ove terapije se i najžešči pušač može ostaviti napasti pušenja, čak i da ne provede cijelu terapiju. Može po preporukama Rudolfa Breusa još i žvakati korijen iđirota. Nekada su u Americi pravili pastu za zube na bazi arome korijena biljke iđirot. Vrijedi probati, ako ništa čovijek se bar očisti od masnoća i toksina koji se talože po cijelom organizmu.
- 20:00 -
Komentiraj (4) - Isprintaj - &

srijeda, 17.01.2007.

Rak debelog crijeva - osnovne karakteristike bolesti

Rak debelog crijeva jedna je od najčešćih zloćudnih bolesti među stanovništvom razvijenog svijeta i ujedno jedan od glavnih uzroka smrti sa zabrinjavajućim trendom porasta učestalosti. Podjednako se javlja u osoba oba spola, a većina oboljelih starija je od 65 godina.
Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj je tijekom 2000. godine zabilježeno 2800 novooboljelih osoba s rakom debelog crijeva, dok ih je više od 1500 umrlo. Svega 30 - 40 % bolesnika ima lokaliziranu bolest u vrijeme postavljanja dijagnoze.
Rak debelog crijeva nastaje u donjem dijelu probavnog sustava, a može se javiti u dijelu debelog crijeva koji se nalazi uz tanko crijevo (cekum), u glavnom dijelu debelog crijeva (kolon) ili u donjem dijelu debelog crijeva koji vodi do analnog otvora (rektum).
Dosadašnja saznanja ukazuju da u nastanku bolesti, pored genetske predispozicije važnu ulogu imaju čimbenici okoliša, odnosno životni stil i prehrambene navike pojedinca. Tako su visok sadržaj masnoća u hrani uz malo prehrambenih vlakana, niski sadržaj selena, heterociklički amini te produkti nastali djelovanjem enzima nekih crijevnih bakterija, prepoznati kao vjerojatni ili mogući rizični čimbenici u razvoju bolesti.
Bolest započinje postupno i u većini slučajeva klinički se manifestira znakovima poremećaja crijevne funkcije (zatvor, proljev), nalazom krvi i/ili sluzi u stolici te općom slabosti, gubitkom tjelesne težine i anemijom. Napredovanjem bolesti, osim zahvaćenosti crijevne stijenke, bolest se širi u regionalne limfne čvorove, jetru, pluća i kosti, a kasnije i u udaljena područja kao primjerice središnji živčani sustav, te se u kliničkoj slici raka debelog crijeva pojavljuju i simptomi bolesti koji su odraz zahvaćenosti drugih organa.
Prognoza bolesti uvelike ovisi o njezinoj proširenosti u trenutku dijagnosticiranja te o pravovremeno započetoj terapiji.


Čimbenici rizika

Oko 90 % raka debelog crijeva javlja se u osoba starijih od 50 godina.
Postojanje raka debelog crijeva u obitelji ili polipa.
Dugotrajna upalna bolest crijeva primjerice, ulcerozni kolitis ili Crohnova bolest.
Prehrana bogata masnoćama s visokim sadržajem kolesterola.
Neka nasljedna stanja kao što je obiteljska polipoza, mogu rezultirati rakom crijeva u relativno mladoj dobi.

Uzeto sa : http://www.cybermed.hr
- 08:15 -
Komentiraj (2) - Isprintaj - &

utorak, 16.01.2007.

Na Veliku Gospu sam došao iz dežurstva ili dan prije,uglavnom znam da sam u dežurstvo otišao direktno poslije puta iz Bosne,gdje sam bio na susretu svoje ratne postrojbe.Popeo sam se na krov da korigiram položaj satelitske antene nisam mogao naći eurosport.Noga mi je pobjegla s ljestava pao sam s tri metra visine na glavu i na ruke.Slomio sam obje ruke i dobio potres mozga.Hitna me odvezla u bolnicu u kojoj radim.Lijeva ruka mi je operirana,urađena mi je vanjska fiksacija za ručni zglob.Desna ruka je rađena konzervativno.Reponirana je i stavljene su dvije longete.Odležao sam jedno vrijeme u bolnici,nakon toga sam otpušten na kućnu njegu.Oporavak i terapije teku normalno,i osjećao sam se dobro.Sve je to za organizam bio veliki stres,tako da je to projiciralo povratak moje stare bolesti.Sve simptome koje sam osjetio tada osjećao sam i prije operacije na debelom crijevu.Koliko god čovjek unosi pozitivnu energiju u sebe neke životne okolnosti probude u tebi potisnuto, sklonjeno,samo treba naći energije za nove borbe i nove načine borbe kada ih je dragi Bog već dao.Bog uvijek djeluje preko ljudi,u ovom slučaju preko gospodina Breusa.Svi koji mogu nabaviti knjgu"TOTALNA TERAPIJA RAKA LEUKEMIJE i drugih naizgled neizlječivih bolesti ",bez obzira da li su

bolesni ili ne ,kada je dobro prouče mogu izvući nešto za sebe
Osječam komentare u zraku,a što si se na Veliku Gospu penjao na kriov? I ja se pitam? Valjda je tako trebalo biti.
- 08:00 -
Komentiraj (5) - Isprintaj - &

ponedjeljak, 15.01.2007.

što treba učiniti ako se ima leukemiju

Prvo treba ustvrditi o kakvim se duševnim problemima radi,budući da portalna vena,kako je već prije rečeno,prestaje funkcionirati upravo zbog depresivnih stanja.Uzrok depresivnih stanja može biti i neka obična sitnica čega pacijent obično nije svijestan.
Dragi bolesnici s leukemijom,razmislite gdje leži uzrok problema i potrudite se postići duševni mir koji će otkloniti taj uzrok.Ako se to dogodi već ste obavili veliki dio posla.
LIJEČENJE:Svaki dan popijte četvrt litre mješavine sokova od povrća kojeg preporučujem u liječenju raka(ali nemojte provesti cijelo liječenje)Uz takav sok možete jesti što vam prija,ali ne juhu od mesa,niti junetinu niti svinjetinu.Sok od povrća pijte tijekom dana gutljaj po gutljaj,ali uvijek prije jela.Portalna će vena preuzeti ove vitamine,htjela to ili ne,a uz to će uzimati i sve što je korisno iz hrane.
Važno je obratiti pozornost na ono očemu smo prije pisali :čaj za bubrege koji se uzima hladan gutljaj po gutljaj tri puta dnevno po pola šalice,čaj od kadulje kojeg možete piti neograničeno isto tako gutljaj po gutljaj ,s tim da su to mješavine čajeva .Čaj za bubrege odnosno njegova mješavina se smije piti 21 dan pa se napravi pauza od dva tjedna pa se onda može opet pti ,ali ne više od četiri puta godišnje.Mješavina čajeva s kaduljom se možepiti cijeli život ,ali se sama kadulja mora kuhati u ključaloj vodi tri minute pa se onda dodaje menta ,matičnjak ,gospina trava,ja sam još dodavao neven.Izbjegavati podgrijana jela,to je ubijanje tijela.Izbaciti iz kuće otrove protiv moljaca,parafinske i druge vrste svijeća ,osim voštanih,sve ostale sadrže u sebi arsenika koji je kancerogen.Odrediti zdravo mjesto spavanja,da nije iznad križanja podzemnih voda.
VAŽNO:je naravno da se svaki dan pije četvrt litre mješavine sokova od povrća i to najmanje 42 dana.Ako se uz leukemiju pojavljuje i neka druga bolest nju se mora istodobno liječiti kako je navedeno u Breusovoj knjizi.Pacijenti koji ne mogu razriješiti svoje duševne konflikte teško da se mogu izliječiti.I ovdje je važno kao i kod drugih bolesti da u stanu nema otrova za moljce(niti sprejeva protiv muha niti osvježivača zraka)...itd
- 08:00 -
Komentiraj (5) - Isprintaj - &

nedjelja, 14.01.2007.

***************************

U ponedjeljak sam radio krvne pretrage,rezultate sam dobio jučer.Mogu biti prezadovoljan.Nalazi jetre odlični,pri tom mislim na transaminaze(ALT;AST I ALKALNE FOSFATAZE),pokazatelji rada jetre.Biokemija i kompletna krvna slika isto tako odlična,jedino je hemoglobin malo niži ali nije ni čudno da je niži nakon toliko dana gladovanja.Brzo će se popraviti.Markeri koje sam prije toga uradio su u granicama normale.Još da uradim CT tridesetog sječnja,pa ako bude sve u redu moći ću konačno reći da sam se na neko vrijeme riješio nočne more,odnosno da sam izliječen od raka ma koliko to zvučalo pretenciozno.
Osjećam da mi se stolica stabilizirala.Par dana sam imao aholične stolice(bijele stolice,bez prisustva žučnih boja,pokazatelj neurednog rada jetre).Da se tako nastavilo ne bi bilo dobro.Puno vremena provodim na zraku .Dnevno pređem sa suprugom od sedam do deset kilometara.Jedem laganu hranu .Vratio sam desetak kila.Osjećam snagu u sebi.Pijem svaki dan jednu šesnaestinu litre mješavine sokova od povrća,čaj za bubrege.Trebao bih piti jednu šalicu čaja od kadulje i jednu šalicu čaja od pelargonije,međutim organizam mi je prezasićen još uvijek mi odbija ja ga guram dolje on se vraća gore .Osjećam da će to uskoro proći,jer je neophodno za nastavak liječenje da pijem i jedan i drugi čaj.Liječenje ili zdrav nastavak života.Kako proberem tako će mi i biti.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- 08:00 -
Komentiraj (1) - Isprintaj - &

subota, 13.01.2007.

Rak dojke

Ljudsko tijelo je izgrađeno od različitih tipova stanica koje se dijele i to samo kad je to organizmu potrebno. Ta dioba stanica omogućava normalno funkcioniranje organizma kao cjeline i održavanje zdravlja.
Rak nastaje kad stanice iz nekog razloga postaju abnormalne, kada se nekontrolirano dijele i gomilaju, formirajući nakupine istovrsnih stanica. Te nakupine stanica, novostvorenog tkiva, zovu se tumori. Tumori mogu biti dobroćudni i zloćudni.
Zloćudni tumori se zovu rak. Glavna karakteristika im je širenje u okolna tkiva (infiltrativnost), te metastaziranje tj. putovanje stanica iz jednog dijela tijela u drugi putem krvi ili limfe. Većina zloćudnih tumora nazvana je po tipu stanica od kojih potječu.

Rak dojke je najčešći maligni tumor žena. Rizik razvoja raka dojke je 1 prema 8, što znači da će jedna od 8 žena oboljeti od te bolesti tijekom života. Rizik oboljevanja od raka dojke raste postupno s starošću. Iako se rak dojke može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, ova bolest se rijetko javlja u žena do 35 godina starosti. U približno 75% slučajeva novo otkrivenih karcinoma dojke žene su starije od 50 godina.

Postoji nekoliko rizičnih čimbenika osim godina starosti koji povećavaju mogućnost razvoja raka dojke:
• Pozitivna osobna anamneza (svaka dojka može biti zahvaćena pojedinačno)
• Pozitivna obiteljska anamneza prvog naraštaja ženskih srodnika tj. majka, kćeri i sestre
• Kasna dob pri rađanju prvog djeteta
• Dugo trajanje generativnog razdoblja (rana menarha i kasnija menopauza)
• Prekomjerna konzumacija alkohola
• Prekomjerna tjelesna težina
• Pušenje
• Genske mutacije
• Izloženost ioniziranom zračenju
• Mala fizička aktivnost
• Stres


Faktori koji mogu smanjiti rizik od oboljevanja raka dojke:
• Zdrav stil života (odlazak na godišnji odmor)
• Pojačna fizička aktivnost, najmanje 4 sata tjedno
• Umjerena tjelesna težina
• Unos hrane s niskim udjelom masnoća,
• Pijenje manje od dvije čaše alkohola na dan
• Dojenje djece
• Samopregled dojki jednom mjesečno nakon 20. godine
• Pregled (UZV) jednom godišnje nakon 35. godine
• Prva mamografija nakon 40. godine, tj. nakon 35. za rizične skupine
• Mamografija jednom u dvije godine nakon 40. godine
• Mamografija jednom godišnje nakon 50. godina starosti

Image and video hosting by TinyPic
Rak dojke
- 08:00 -
Komentiraj (3) - Isprintaj - &

petak, 12.01.2007.

Liječenje sokovima od povrća kod drugih bolesti

Artritis, artroza (upala zglobova koje ih razaraju), koksalagija (bolovi u kukovima), osteoporoza (krtost kostiju zbog nedostatka kalcija), spondiloartroza (oštećenje kralježnice). Kod svih navedenih oboljenja treba provesti liječenje sokovima u trajanju od tri tjedna, ali isto kao što se to čini kad se radi o raku i u ovim slučajevima treba piti čaj od kadulje i čaj za bubrege.
(Liječenje neće naškoditi ni ako traje 42 dana. U tom slučaju čovijek može biti još sigurniji da se oslobodio stanica raka koje su možda bile u organizmu.) Osim toga kod svih oboljenja zglobova još se preporučuje svaka tri do četiri dana napraviti kupku od male preslice, trine i zobene slame. Želim još napomenuti da stariji ljudi lakše podnose moje liječenje jer njima gladovanje ne pada tako teško i jer im nije potrebno toliko puno hrane. Danas ima na tisuće ljudi koji su proveli moje liječenje u trajanju od 42 dana. Oni nisu tijekom tog vremena ništa jeli, izdržali su i ozdravili, a kod većine se bolest nije povratila. Osobno sam izliječio 2400 ljudi i svima njima sam rekao:"Ako imate poznanike ili rođake koji su oboljeli od raka molim vas da im preporučite moje liječenje sokovima i neka i oni to dalje čine." Jedan mi je čovijek ispričao da je proveo liječenje sokovima točno prema mojim uputama i da je nakon tjedan dana primjetio da mu to dobro čini. Ovo je liječenje zatim preporučio još sedmorici koji su imali rak i svi su oni ozdravili. Molio sam da se ovo liječenje preporučuje jer mnogi pacijenti dolaze iz vrlo udaljenih krajeva (iz Hamburga, Lubecka, iz cijele Njemačke, Nizozemske, Belgije, Švicarske, Francuske, Italije, Kanade te iz sjeverne i južne Amerike itd.) Rekao sam tim ljudima da trebaju uzeti u obzir da nema svatko mogučnost da ode na tako daleko putovanje. Moj cilj je bio i ostao pomagati oboljelima od raka i drugih prividno neizlječivih bolesti.

Vaga
Breusov znak
- 08:00 -
Komentiraj (2) - Isprintaj - &

četvrtak, 11.01.2007.




Nekoliko puta sam kroz gladovanje (terapiju), pišući postove, bio gladan i puno puta poželio da se trave napasem, imao sam takvu izraženu glad. Kao da krv se pročisti, bolje dolazi do mozga, postaneš nekako pokretljiviji, više osjeta za okolinu, za spoznaje, a najviše pokušavaš primjeniti u praksi puno stvari životnih koje ti padnu na pamet. Uz to se uzburkaju emocije, prorade uspomene, sječanja, na prijatelje, drage ljude, draga, bliska, nasmijana lica, poneka od njih u boli, grču, a svi likovi svježi, razgovorljivi i svi imaju poruku, nešto mi važno priopćiti. Da sam uopče mogao provesti ovu terapiju, snage su mi davali mnogi dragi likovi koji su svoj život položili na oltaru Domovine. Mnogi od njih i danas žive u njihovoj dijeci, braći, roditeljima, sestrama i njihova krv (srčana, borbena) mi davala poticaja da se borim za život da bi mogao služiti svojim bližnjima, a usput se sjećati svih onih najjačih koji su svoju borbu pokazali:
Pokojni: Mato, Čiča, Čane, Pače, Makan, Josip, Miro, moj pokojni prijatelj Rale, pokojni Dominko, svi pokojni moji dragi Bistričani, mnogi drugi Uskopaljski ratnici. Puno ranjenih.

Zar oni nebi trebali biti snaga i poticaj mnogim mladima da se bore za život i u životu, odricanjem za kvalitetniju i zdraviju budučnost. Krvi očišćene od raznih rakova i otrova. Meni je to bio najveći poticaj. Oslonac sam našao u dragom Bogu i napisao ovo u jako emotivnomu momentu al' sam osjećao da to moram napisati.

Image and video hosting by TinyPic
- 08:00 -
Komentiraj (1) - Isprintaj - &

srijeda, 10.01.2007.

Jedan od recepata iz tradicionalne kuhinje

Pilav


Radi se o jelu tradicionalne Bosanske kuhinje, pod kojim se imenom uglavnom podrazumjevaju jela od riže. To je Bosanska i istočna turska kuhinja. Ovo jelo ipak nije od riže nego tjestenina koja nema veze sa talijanskom tjesteninama.
Jelo se spravlja na način da se troje jaja umješa sa brašnom, bez dodavanja vode da se dobije "jufka" izvalja se sa štapom zvanim oklagija (koji je više namjenski). Kad se jufka osuši reže se nožem na rezance širine tri-četiri milimetra, debljine jedan milimetar i različite dužine. Pa se suši na suncu. Osuženi rezanci se kuhaju u malo vode koja se osoli. Stavljaju se u vodu koja ključa. Tjestenina mora biti kako kažu talijani "al dente" ili na zub. Malu količinu domačeg maslaca rastopimo prelijemo preko tjestenine. to je lako probavljivo i najukusnije dok je toplo. Možemo improvizirati, na tjesteninu dodati sira ili vrhnja, bosioka ili koristiti kao prilog nekom jelu.

Pilav
- 08:00 -
Komentiraj (1) - Isprintaj - &

utorak, 09.01.2007.

Breusova razmišljanja

"Budući da se razvoj kancerogenog tumora, to jest njegovo bujanje hrani bjelančevinama u liječenju sokovima vidim sljedeću prednost: Sokovi ne sadrže bjelančevine isključene iz svakodnevne prehrane. Budući da organizam bez bjelančevina ne može živjeti, krv kojoj su potrebne bjelančevine traži ih u svemu što je suvišno, u onome što je nabujalo, u nakupinama nečistoća i u oteklinama. To je operacija bez skalpela koju provodi sama krv. Druga je prednost u bogatstvu minerala u bogatstvu minerala koji se nalaze u sokovima od povrća. može se dokazati da je u slučaju raka razmjena minerala u stanicama poremećena. Mineralima bogati sokovi od povrća povoljno utječu na poremečaje i uspostavljaju ravnotežu. Tijekom liječenja sokovima iznimno je važno da se redovito mokri i da se redovito obavlja nužda tako da razgrađene tvari ne ostanu u tijelu i da ne izazovu otrovanje. Aktivnost organa za izlučivanje pospješuje se čajevima. Čaj od pelargonije potiče rad bubrega i izbacivanje otrova, čaj od kadulje povoljno dijeluje na upale i spriječava ih, ačaj od nevena eliminira smetnje disanja stanica u krvi. Cjelo liječenje čajevima treba dakle procjenjivati na temelju ovakvog trostrukog djelovanja."

Moram još dodati da su mnogi koji nisu oboljeli od raka proveli moje liječenje sokovima, bilo da se radilo o prevenciji ili mršavljenju. Uz sokove nisu ništa jeli, dobro su se osiječali i bili su u stanju raditi. To je još jedan dokaz koji nam pokazuje da je moguće provesti ovo liječenje i bez nadomjestka za bjelančevine. Nadam se da nakon ovog iscrpnog izvješća neću morati odgovarati na mnogobrojna pitanja.
made by brein of Josipa
- 08:00 -
Komentiraj (2) - Isprintaj - &

ponedjeljak, 08.01.2007.

Znanje i znanost

  • 1. Znamo da voda teče nizvodno i to je znanstveno dokazano.
  • 2. Znamo da na drvetu jabuke rastu jebuke, a ne kruške, i to je
    također "znanstveno" dokazano.
  • 3. Znamo da je čovijek bio i da jest najsloženije biće! Nema niti jednog
    liječnika i niti jednog znanstvenika koji bi ustvrdio da posve pozna čovijeka.
  • 4. Također znamo da postoje različite izrasline raka - iako još ne znamo kako takve izrasline
    nestaju. Svatko među 100 000 ljudi koji rade na prevenciji raka ima svoje vlastito mišljenje.
    Unatoč tome izrasline i dalje postoje!
  • 5. Znamo da svi oni koji imaju te izrasline spavaju iznad podzemnih
    voda (iznad zračenja Zemlje ili kako se sve to već ne naziva)- i unatoč tome znanstvenici ne
    uzimaju to u obzir.
  • 6. Također znamo da je prema procjenama izliječeno najmanje 45
    000 ljudi od raka i leukemije, te od drugih neizlječivih bolesti. To su ljudi koji su primijenili moj
    način liječenja sokovima i čajevima i koji su promijenili mjesto spavanja tako da ono više nije
    bilo iznad podzemnih voda. Sve su to činjenice iako niti jedan znanstvenik nije posve točno
    obaviješten o procesu izlječenja niti ga pozna.
  • 7. Znamo i da je rak samostalna izraslina iako nismo sigurni kako ta
    izraslina nastaje. Ako pak stvari promatramo na ovaj način onda nije sigurno ni da ta izraslina
    postoji.
  • 8. Ja vas sad pitam kako će znansvenici procijenili moje liječenje
    sokovima? Zar 45 000 izlječenih ljudi ne dokazuje uspijeh? Što znanost ima za reći na to?
    Dakle između znanja i znanosti postoji velika razlika. Znanost prema tome znači potragu za
    znanjem!
  • 9. Znamo da do danas zračenjem, operacijama i kemoterapijama nije
    izlječen još niti jedan pacijent koji boluje od raka ili reukemije, ali unatoč tome se te metode i
    dalje primjenjuju na stotinama tisuća jadnih bolesnika. Uopće se ne uzima u obzir koliko oni,
    kao i njihovi bližnji, pate zbog toga.
  • 10. Ja pod IZLJEČENJEM podrazumjevam da oboljeli organ ponovno
    može posve preuzeti svoju funkciju - a ne da ga se odstrani operacijom ili amputacijom! Pa
    zar je osakaćenje isto što i izlječenje. Dijelom ili posve odstranjeni organ nije zdrav organ! Pa
    o kakvim se apsurdnim izlječenjima ovdije radi, o izlječenjima koja predstavljaju statističke
    kategorije klasične medicine.
  • 11. Ima naravno puno znanstvenika- kako u tehnici tako i u medicini-
    koji su puno toga postigli i to se samo može pohvaliti. Čini se da je sigurno da će svijet zbog
    nesavjesnih ZNANSTVENIKA jednog dana propasti.
    Image and video hosting by TinyPic

  • - 08:00 -
    Komentiraj (0) - Isprintaj - &

    nedjelja, 07.01.2007.

    Povratak redovitoj ishrani nakon Breusove "totalne terapije"

    Image and video hosting by TinyPic



    mhhh
    Nekoliko autora je obradilo temu prehrane nakon Breusove "totalne terapije".
    Neke od njih je i osobno gospodin Breus preporučio u svojoj knjizi "Totalna terapija raka i leukemije".
    Uglavnom svi se slažu da u početku, nakon prestanka gladovanja treba konzumirati samo tekuću hranu u malim količinama u više obroka, koja postupno postaje sve gušča i gušča.
    Tu se govori i o razrijeđenim sokovima sviježeg povrća i voća koji se mogu uzimati samo u odvojenim obrocima i u vrlo malim količinama. Za prve dane nabaviti sjemenke od tikve i suncokreta koje se tokom dana polako i temeljito žvaču. U načelu treba prihvatiti da povratak ishrani traje točno onoliko koliko i sama terapija sokovima i čajevima.
    Dalje većina tih autora zastupa mišljenje da se ostatak života treba nastaviti jedan oblik vegeterijanske prehrane. Upoznao sam one koji su proveli terapiju sokovima, poslije su nastavili s prehranom kao i prije terapije, iako im je bolest uznapredovala do teških metastaza. Takav način prehrane poslije nije ostavio velikog traga na njima osim kilaže. Veoma su pokretljivi, aktivni i vitalni u svakom pogledu. Upoznao sam i one druge koji su prihvatili vegetarijansku prehranu i veoma su vitalni i u duboko poznim godinama života. Mislim da obadva načina mogu biti ispravna. Ja sam odabrao onu ishranu koju mi je moja majka dala sa svojim mlijekom kad me dojila. Vrijeme će pokazati kao i za sve u životu što je dobro, a što ne. Čovijek ne živi samo o kruhu već i o svakoj riječi koja izlazi iz usta Gospodnjih.

    a je dilema!!!
    - 08:00 -
    Komentiraj (0) - Isprintaj - &

    subota, 06.01.2007.

    Razmišljanja Rudolfa Breusa

    Važna dopuna moje brošure prema najnovijim spoznajama:



    Ovo će biti riječ utijehe za mnoge ljude koji imaju rak!
    Rak je samo stalna izrslina koja se hrani samo čvrstom hranom i samo od nje može živjeti - a tome pogoduju i ako pacijent spava iznad podzemnih voda!


  • Putem moga liječenja sokovima ta se izraslina izgladnjuje. U ovoj mješavini sokova od
    povrća nalaze se svi minerali, elementi u tragovima i vitamini kombiniraju s čajevima tako da se
    unatoč svemu može dobro živjeti.
  • Prema najnovijim iskustvima i spoznajama smije se, odnosno treba se svakog dana pojesti
    jedan do dva tanjura juhe od luka.(Oprez samo juha, a ne luk!) To sam davao onima koji nisu
    mogli izdržati jer su bili preslabi. Ako pak čovijek ne osjeća potrebu za tom juhom može je
    izostaviti, ili pak pojesti jedan tanjur za ručak.(U tom slučaju na večer ne treba jesti juhu).
  • Budući da ta juha predstavlja prednost za izlječenje preporučujem ju svim oboljelima od
    raka. Na ovaj se način tijekom liječenja ne pati ni od gladi ni od žeđi.
  • Da bi se potpomogao rad srca treba već prema veličini tijela ujutro uzimati 20 do 40 kapi
    gloga.
  • Pacijent koji uz rak ima i šećer treba i dalje uzimati inzulin. U drugim slučajevima lijekovi koji
    se kombiniraju s mojim načinom liječenja ne djeluje dobro i vjerojatno onemogućuje
    učinkovitost liječenja!

    Pažnja: Ako pacijent ima rak jetre ili žuči nikada ne smije odjednom pojesti tanjur juhe od luka! Najbolje je ako svaki sat pojede otprilike deset žlica tople juhe. U ovakvim slučajevima dodatno još svaki dan treba piti i jednu šalicu čaja od pelina. (Priprema: tijekom prvih 5 do 6 dana uzeti malo pelina i ostaviti ga 10 sekundi u toploj vodi, nakon toga samo 3 sekunde duže, jer će čaj inače biti prejak!)

    nešto..lijevo


  • - 08:00 -
    Komentiraj (1) - Isprintaj - &

    petak, 05.01.2007.

    TEGOBE U PREHRANI NAKON TERAPIJE

    Kada sam se okusio hrane oči,nos i želudac su postali nezasitni.Dobro sam se nosio i odupirao navali proždrljivosti,znajući kakve posljedice bi moglo imati pretrpavanje.Pravim male obroke od juha i sluzi žitarica,a najbolje podnosim "keške" i kaše od žitarica.Jednom obroku nisam mogao odoljeti,volim plodove mora i hobotnicu ispod sača pa sam se juče upustio u avanturu zvanu sač.U početku sam jeo malo i lagano međutim brzo sam se zaboravio i natrpao želudac.Cijelu noć nisam mogao spavati.Danas sam puno pametniji.Lako se upadne u takve zamke jer poslije toliko dana gladovanja apetit je nezajažljiv.Treba strpljivo i polako unositi manje količine hrane koja je lako probavljiva u više
    malih obroka,da bi se izbjegli grčevi u predjelu želudca kao i tegobe u donjem dijelu trbuha kao i pri stolici.Za doručak primjenjujem jedan tradicionalni recept naših starih:zove se "rastarič."
  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • voda

    Brašno, jaje, sol i vodu zamješati zajedno tako da se tijesto stvori u male grudvice veličine zrna riže. Tijesto razdvojiti na dva jednaka dijela. U jednu posudu natočiti litar vode i osoliti staviti da provrije. Kad provrije ubaciti jednu polovinu tijesta da se kuha petnaestak minuta uz miješanje. Drugu polovinu tijesta staviti u teflonsku tavu na malo ulja i lagano pržiti dok ne dobije crvenkastu boju, i tom na kraju dodati u prethodnu posudu gdje se kuhalo, izmješati sve zajedno. Služi se toplo, u tanjur ide jedna grabilica s malo slatkog mlijeka, može se posoliti ili pošečeriti. To je najbolja prirodna zamjena za CornFlakes. Vjerujte da je veoma ukusno i lako probavljivo.
    Čokoljada

  • - 08:00 -
    Komentiraj (2) - Isprintaj - &

    četvrtak, 04.01.2007.

    Biotta bočica...........i opet Biotta

    Mješavina sokova od povrća kao gotov proizvod švicarske firme Biotta koja jedina proizvodi po Breusovoj metodi.
    Ima još nekih proizvođača koji se reklamiraju da proizvode mješavinu sokova od povrća, međutim koliko je meni poznato jedino biotta proizvodi po Breusovoj licenci.
    Može se nabaviti u Hrvatskoj u većini dućana sa bio-proizvodima, u rasponu cijene od 33 kn za pakiranje od pola litre do 49 kn. Najeftinije što sam našao je u dućanima BioBio. Ja sam kupovao u BioBio u Jurišićevoj. Dok sam radio sa gotovim pripravcima sve što mi je falilo od sirovih proizvoda kupovao sam od obitelji Sever na tržnici Dolac, koji se bave eko proizvodnjom i prodajom. Prestankom terapije i dalje nastavljam uzimati mješavinu sokova po Breusu. U knjizi piše da se uzima 1/16 litre dnevno, ja uzimam proizvoljno dva do tri gutljaja prije podne, isto toliko poslije podne, i dalje koristim čaj za bubrege. Napravio sam pauzu između dva korištenja od tri tijedna. Trebao bih uzimati bar jednu šalicu čaja od kadulje i kroz godinu dana čaj od zdravca. Ova dva čaja veoma teško podnosim, pa ću napraviti malu pauzu. Ritam prehrane koji sam uveo prestankom terapije mi ne šteti. Dobro se osijećam. Osnovne funkcije organizma kao i fiziologija su u redu. Vratio sam se kondiciono, opet svaki dan napravim po pet kilometara u pješačenju. Isto tako redovito pomažem u svim kućanskim poslovima i okolo kućanskim. Nadam se laganom povećanju tempa i ritma.
    - 08:00 -
    Komentiraj (0) - Isprintaj - &

    srijeda, 03.01.2007.

    Sažete značajke Breusovog liječenja sokovima:



  • Jaka volja i želja za ozdravljenjem!
  • Saznanje o bolesti!
  • Svijesno uzimanje sokova od povrća i čajeva, što znači da sve to dobro treba
    promiješati s pljuvačkom!
  • Nikad ne uzimajte sokove ili čajeve protiv svoje volje - radije napravite prekid u trajanju
    od jednog dana.
  • Ojačajte samopouzdanje putem pozitivnog mišljenja!
  • Dobro procijenite sami sebe, to znači da se pouzdate u vlastiti razum i da primjerice
    ponekad uzmete malo soka od naranče, grejpa, crnih ribizla, borovnica, vitaminske koktele,
    Biotta-Fit i drugo - sve to u malim količinama što treba rasporediti na cijeli dan i uzimati
    samo ili pomješanos čajevima da bi se popravio okus (nikad se to ne smije miješati sa
    sokovima od povrća).
  • Promatrajte sami sebe! (Primjerice: Kod bolje podnosim sok od povrća, prije ili poslije
    podne?) Kad to ustvrdite - pijte češće sok kad to vama odgovara!
  • Neposredna okolina bolesnika (primjerice bračni partner, dijeca, prijetelji, rođaci) mora
    moralno podržati pacijenta! Ne smije se žaliti i ne smije pričati o negativnim iskustvima i
    nagativnim doživljajima!
  • Izgradite povjerljiv odnos prema nekoj osobi koja možda i sama ima iskustva s ovakvim
    liječenjem
  • Ispitajte leži li krevet iznad podzemnih voda odnosno iznad "zračenja zemlje"!
  • U kući ni u stanu ne smiju se nalaziti sredstva koja sadrže naftalin! (Lako se mogu
    prepoznati zbog intenzivnog mirisa, kao što je primjerice slučaj s kuglicama protiv moljaca.)
  • Ne pušite pred bolesnikom!
  • Tijekom liječenja prema bolesniku se treba odnositi mirno i prijateljski - to je ona
    pozitivna potpora koja mu je potrebna i koju smo mu dužni pružiti!

    Iz knjige Rudolfa Breusa "Totalna terapija raka i leukemije i drugih naizgled neizliječivih bolesti!"
  • - 08:00 -
    Komentiraj (0) - Isprintaj - &

    utorak, 02.01.2007.

    Pripravak za jačanje

    Pola kile meda, po mogučnosti livada
    250 grama domačeg maslaca
    250 grama oraha
    150 grama badema
    100 grama suhe smokve
    100 grama suhe šljive bez koštica
    100 grama sušenih groždica
    2 limuna
    2 banane
    4 naranče
    150 grama lješnjaka

    Sušeno voće sameljemo izmješamo sa domačim maslacem u što dodajemo samljevene orahe, bademe, lješnjake. Ogulimo agrume, izmiksamo i sve skupa dobro izmješamo, stavimo u staklenku pohranimo u frižider. Svako jutro namazati na kruh od cijelovitog zrna ili integralnog i grahamovog brašna. Najbolje bi bilo zalijevati sa šalicom toplog kozijeg mlijeka. U slast!

    napomena
    Ova količina je za dvije osobe i treba ju koristiti u roku od tijedan dana. Držati u frižideru

    Jesti polako, svaki zalogaj prožvakati dugo. Pri kraju zaliti sa gutljajem kozjeg mlijeka.
    Tko je osjetljiv na mliječne proizvode izbaciti margarin i mlijeko.

    - 08:00 -
    Komentiraj (3) - Isprintaj - &

    ponedjeljak, 01.01.2007.

    Drugi dan jedenja

    ..tablete..

    Ove tablete preporučuje Breus u svojoj knjizi za pomoč i jačanje u početku ulaska u normalnu prehranu. Tablete su u biti komprimirani dijelovi raznih ljekovitih biljaka koje su prije toga fermentirale, potpuno prirodni proizvod. One se uzimaju uz hranu koju redovito koristimo, da bi ta hrana bila što iskorištenija. Našao mi ih je šogor u Švicarskoj i poslao. Uz njih ne osječam nikakve tegobe u prehrani.
    Počeo sam sa laganim juhama i sluzima iz bosanske jako zakišeljene tarane, koja jako godi u ustima i želucu. Danas sam nastavio sa isto tako jednim tradicionalnim bosanskim jelom koje se zove"KEŠKE". Sastoji se od pšenice pripremljene na tradicionalan način koji se još uvijek koristi tamo gdje je i nastao, kroz stolječa neimaštine i siromaštva. U krajevima oko gornjeg toka rijeke Vrbas, Kupreške visoravni i Rame. Još neki krajevi prekticiraju takav tradicionalan način prehrane uoči Božića. Pšenica se istuće u drvenim stupama, prije toga je navlažena. Kad se odvoji od jednog dijela košuljice ili opne, vrača se ponovo u stupu i zrna se isprebijaju. Ona se kuha u juhi od kuhanog pijetla koji se specijalno čuva za to. Kad je pijetao iskuhan meso se odvoji od kosti i izmješa sa kuhanom pšenicom. To jelo se konzumira tokom svih dana blagdana. Ja sam takvu pšenicu jeo ali bez mesa, lagano sam je žvakao, želudac i crijeva su mi jako dobro podnijeli.
    U svojoj knjizi gospodin Breus preporučuje neke autore koji su napisali knjigu kako se nastaviti hraniti poslije primjene Breusove totalne terapije raka i leukemije.
    Ta se terapije uglavnom sastoji od vegeterijanske kuhinje. Ja sam se odlučio za ovu tradicionalnu bosansku koja nije ni vegeterijanska, a ni sa puno mesa. Osjećam da mi godi. Rezultate čemo vidjeti poslije. Sutra novi post, kada ću napisati kako pripremiti pripravak koji se može koristiti svako jutro za doručak, a veoma jača organizam.

    - 16:16 -
    Komentiraj (1) - Isprintaj - &

    << Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

    Creative Commons License
    Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.